De dagen van Perez lijken geteld, Van Geel geeft uitleg

Eerder melde wij al dat er problemen rond Kenneht Perez waren en dat hij niet zo lekker in de groep lag (zie eerder bericht). Gisteren ging Martin van Geel in op de ontstane situatie maar meer dan ‘ dat het vervelend was dat dit naar buiten gekomen was’ kwam er eigenlijk niet uit. De berichten uit de spelersgroep worden steeds sterker.

Naar nu blijkt hebben bijna alle toonaangevende spelers problemen met Perez. Het grootste probleem lijkt nu het contract van Perez: Dit loopt nog tot medio 2009. Perez is vrijwel vanaf het begin een probleem geweest; hij heeft het rugnummer elf maar zijn favoriete plaats in het veld wordt ingenomen door Wesley Sneijder. In het begin deed Perez het redelijk als invaller maar het gedonder is begonnen na zijn uitlatingen richting de grensrechter (k&*-neger) waar hij 5 wedstrijden schorsing voor gekregen heeft.

De volledige toelichting zoals Van Geel die tegenover VI geeft:
“Het beeld dat in het artikel geschetst wordt is er een van grote onderlinge onenigheid en tweespalt en meer in het bijzonder van een speler die bij voortduring voor onrust en irritatie zorgt. Ik herken dit niet. En natuurlijk, binnen iedere selectie gebeurt er wel eens wat, maar de mate waarin het hier staat beschreven is geen weerslag van de feitelijke situatie bij Ajax” aldus Van Geel. Van Geel kon echter niet ontkennen (of bevestigen) dat Wesley Sneijder een ultimatum zou hebben gesteld. Volgens het zelfde blad zou Sneijder het volgende hebben gezegd: ‘Hij eruit of ik eruit’.

Hierover zegt Van Geel het volgende: “Laat ik beginnen met te zeggen dat spelers binnen de veilige muren van een kleedkamer moeten kunnen zeggen wat ze willen zeggen. Ze moeten zich op momenten van teleurstelling, boosheid of frustratie vrij voelen hun emoties te tonen. Dat is inherent aan topsport, waarin de belangen groot zijn en de spanningen soms hoog kunnen oplopen. En als de hitte van zo’n moment eenmaal voorbij is, praat je er met elkaar over en los je het samen op. Maar de gouden regel is: wat er tussen spelers onderling of tussen spelers en staf intern besproken wordt, hoort intern te blijven. En alleen al om die reden wil ik hier inhoudelijk verder niets over zeggen.”


De berichtgeving van VI komt voor Ajax op het meest ungunstige moment: Zondag is de topper tegen PSV waarin Ajax vecht voor haar allerlaatste kleine kansje om nog in de buurt te komen van de Eindhovenaren.

Related posts