Babel en Vermeer verlengen beiden contract tot 2010

Ajax heeft dan toch overeenstemming bereikt met Ryan Babel over verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2008, zo meldt de club op de officiële website. De nieuwe verbintenis met de 20-jarige aanvaller gaat in op 1 juli 2007 en loopt tot en met 30 juni 2010. Reserve-doelman Kenneth Vermeer heeft zijn contract bij Ajax eveneens tot 1 juli 2010 verlengd. Vermeer kwam tot dusverre eenmaal in actie voor het eerste elftal: tijdens het met 4-0 gewonnen UEFA Cupduel met IK Start.

De onderhandelingen verliepen nogal moeizaam. Vooral de gelimiteerde afkoopsom die Babel en diens zaakwaarnemer Winnie Haatrecht in het contract wilden hebben vormden een struikelblok tijdens de onderhandelingen. Of die er nu toch in is gezet is niet bekend gemaakt.

Babel speelde tot nu toe 61 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij 12 doelpunten maakte. In totaal kwam Babel 91 keer uit voor de Amsterdamse club (20 goals). De aanvaller maakte zijn debuut voor Ajax op 1 februari 2004 in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0).

Voor het Nederlands elftal heeft Ryan Babel 11 wedstrijden gespeeld, waarbij de laatste keer het EK-kwalificatieduel met Albanië was (2-1). Hij scoorde voor Oranje in die interlands drie maal.

Related posts