Van Basten: Davids op het oog, niet bemoeien met Leonardo en Huntelaar heeft het moeilijk

Edgar Davids is weer in beeld bij Oranje. Dat zei bondscoach Marco Van Basten tijdens een persconferentie in Zeist, waar hij de selectie van het Nederlands Elftal voor het oefenduel met Rusland op woensdag 7 februari bekend maakte. ,,Ik hoop dat hij een aangename versterking is voor de Nederlandse competitie en wie weet ook voor het Nederlands elftal. Zeg nooit nooit.”


Leonardo
,,Ik denk dat ik mij beter niet met paspoorten kan bezighouden” , aldus Van Basten even later. Ajax-spits Leonardo kan binnenkort Nederlands staatsburger worden, maar de bondscoach gaf aan zich niet met de procedure te willen bemoeien. ,,Het verleden heeft wel bewezen dat alle aandacht die dat krijgt negatief werkt.”

De bondscoach verwees daarmee naar Salomon Kalou die voor de WK-voetbal in Duitsland, afgelopen zomer, versneld Nederlander wilde worden, om met Oranje aan het toernooi deel te nemen. Hij kreeg ondanks de steun van Van Basten en Johan Cruijff het paspoort niet, omdat toenmalig minister Verdonk niet vond dat de Ivoriaan, als ‘uitzonderlijk talent’, in aanmerking kwam voor een versnelde procedure.

Huntelaar heeft het moeilijk’
,,We hoeven er niet omheen te draaien. Huntelaar heeft het moeilijk”, signaleert Van Basten. ,,Het is ook logisch. Hij heeft een goede periode meegemaakt bij Heerenveen, het eerste half jaar bij Ajax en bij Jong Oranje op de EK afgelopen zomer in Portugal.”

De bondscoach gaf ook de reden aan waarom de 23-jarige in Drempt geboren spits het zwaar heeft. ,,Dit seizoen is het allemaal anders voor hem. Zijn tegenstanders zijn alleen nog maar bezig met hem uit te schakelen. Daar zal hij zich op in moeten stellen. Maar het komt goed want hij is een goede voetballer.”

Related posts