Sneijder niet verder in beroep tegen straf
Ajax twee duels zonder Sneijder, Ten Cate vrijgesproken

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Wesley Sneijder uiteindelijk voor twee duels geschorst, vanwege de rode kaart tegen Sparta Rotterdam voor het beledigen van arbiter Ruud Bossen. De Ajacied was aanvankelijk niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van twee duels en hoorde vervolgens dinsdagavond de aanklager drie duels schorsing eisen. De middenvelder mist nu de thuisduels van Ajax tegen Willem II (3 december) en AZ (10 december).

Sneijder kreeg zondag in het uitduel met Sparta (3-0 verlies) al in de dertiende minuut rood wegens beledigende taal. Naar eigen zeggen waren zijn woorden gericht aan Spartaan Jeffrey Vlug, maar scheidsrechter Ruud Bossen beweert dat de woorden van Sneijder naar hem uitgingen. Veroorzaker van het kwaad; Spartaan Vlug, beschrijft in de Voetbal International wat er precies gebeurde: ,,Ik legde hem neer, gaf een zet en liep snel weg. Sneijder werd vervolgens vreselijk boos op scheidsrechter Bossen. Wel grappig. Met slechts drie wedstrijden in de Eredivisie los ik zo’n situatie nog proffesioneler op dan een international.”

Ajax-trainer Henk ten Cate ging in de rust verhaal halen bij Bossen en werd daarop naar de tribune verwezen. De strafeis tegen hem was 500 euro boete en een voorwaardelijke schorsing van één duel. De tuchtcommissie was echter van oordeel dat er onvoldoende bewijs was van aanhoudend commentaar van Ten Cate op de arbitrale leiding.

[UPDATE:]
Ajax heeft laten weten dat Wesley Sneijder niet meer in beroep gaat tegen de schorisng van twee duels. Hij mist daardoor de komende competitiewedstrijden van Ajax tegen Willem II en AZ. De kansen op een lagere straf lijken erg klein en Ajax wil de hele zaak nu verder laten rusten.

Related posts