‘Kadlec heeft prijskaartje van drie miljoen euro’

0222Vaclav_Kadlec

De door Ajax begeerde Václav Kadlec heeft een flink prijskaartje om zijn nek hangen. Volgens het Algemeen Dagblad kost de aanvaller, die op de flank, in de punt én achter de spits kan spelen, zo’n drie miljoen euro.

Afgelopen weekend bekeek een zware Ajax-delegatie bestaande uit Overmars, Slop én hoofdtrainer Frank de Boer de 23-jarige Kadlec tijdens de wedstrijd tussen Tsjechië en Servië (0-4) op het EK Onder-21 (zie eerdere bericht). Vruchtbaar was de trip niet: de aanvaller viel na een half uur uit met een enkelblessure en komt waarschijnlijk niet meer in actie op het jeugd-EK. Naar verluidt staat hij drie tot vier weken langs de kant.

Kadlec stond lange tijd bekend als het grootste talent van Tsjechië. Hij debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van Sparta Praag, maar na zijn transfer naar Frankfurt stokte zijn ontwikkeling. Kadlec was in januari nog in beeld om de voorhoede van psv te komen versterken, maar tot een verhuurperiode kwam het niet.

In Nederland is Kadlec vooral bekend door de dubbele confrontatie tussen feyenoord en Sparta Praag in 2012. In de heenwedstrijd van de Europa League-play off, in de Kuip (2-2), scoorde de spits twee keer. In de return (2-0) was hij opnieuw trefzeker, waarmee hij de Rotterdammers hoogstpersoonlijk uitschakelde. Sinds 2013 staat de onlangs 23 jaar geworden aanvaller onder contract bij Eintracht Frankfurt. Het afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis weer voor zijn oude club Sparta Praag, waarvoor hij negen keer scoorde. Kadlec zou zowel in de punt van de aanval als rechts voorin kunnen spelen.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

39 Comments

  1. Ruubruub

    Valt heel erg mee. Minder dan die 16-jarige Paraguayaan ;). Misschien moeten we meer in het buitenland gaan shoppen. Een speler als Sinkgraven was als hij uit Duitsland was gekomen stukken goedkoper geweest denk ik.

    1. FrankiC

      Waarschuwing: let op voordat je verder leest. Hieronder treft u tenminste 35 meningen op een bericht over een potentiële aankoop die ze nog NOOIT hebben zien voetballen. Sterkte met lezen.

  2. Corr

    Kan hem niet dus 3 miljoen tja is het proberen waard maar weer een miskoop en dan niet z’n contract verlengen

  3. Keviani

    Ja zo kom je misschien wel een ronde verder in de Europa League. Meer verwacht ik er niet van.

  4. Roberto

    Veels te veel geld voor een spitsje met een lengte van 1,80 m en een gewicht van 68 kg. Ga toch eens op zoek naar een spits met lengte die zn mannetje staat en voorzetten van de zijkanten ee moeiteloos inkopt. Heb echt mijn vraagtekens bij de scouting van ajax.

    1. Boristja

      Spits als sightorson? Zolang er een linkspoot op rechts staat en andersom komen er toch geen voorzetten…

    2. -buitenkantje rechts-

      Hoe groot en zwaar zijn Messi..Neymar..Falcao..Cavani.. Om een paar te noemen..

      1. Roberto

        Messi, Neymar en Falcao die zijn van een buiten categorie en zijn nooit haalbaar. Cavani heeft wel lengte en body. In het huidige voetbal moeten er kerels staan en geen lilliputters. Zeker niet als je champions league ambieert.

  5. suske

    maybe wel aardige prijs maar goeie spelers zijn niet goedkoop…… en ook duurdere spelers valen tegen….

  6. paullus

    Spitsen van deze prijs klasse zijn nivo zivkovic
    Hoessen en die zet je aan de kant of verhuren
    Een vreemd beleid word er op na gehouden
    Kut smoesjes hij moet wennen aan het Ajax systeem en vervolgens gaan je hem verhuren

  7. AjaxBarcelona

    Er zijn er di blijven er van alles bijhalen om maar te kunnen blijven zeggen dat Ajax er in hun ogen een zooitje van maakt.
    Het gaat hier om 3 miljoen voor een 23 jarige voetballer waarvan men binnen Ajax denkt dat hij van toegevoegde waarde kan zijn. Nu kunnen we gaan luisteren naar 7-8 miljoen supporters of we kunnen vertrouwen hebben in de mensen die hiervoor zijn aangesteld. Doen ze het fout dan worden ze hierop vanzelf afgerekend door bestuur, RvC etc.

    Laten we discussie houden over de persoon die het nu betreft nl Kadlec. Het lijkt mij stug dat velen van ons deze man hebben gevolgd de afgelopen tijd m.a.w. de informatie komt vnl van internet denk ik zo. Als het een tachtisch goede spits is, is zijn lengte lang niet het belangrijkste. Ik zou zeggen dat je voor 3 miljoen niet snel een miskoop zal hebben. We zullen het toch met dit soort spelers moeten doen in de Ned. competitie.

    1. AFCA my World

      Heb hem idd via het internet gevolgd,en hij had afgelopen jaar een inzinking, maar daar is hij sterker uit gekomen dus ik zou de kans zeker wagen,eerst half seizoen jong Ajax na de winterstop het grote Ajax !

    2. FrankiC

      Ik moet je weer gelijk, AjaxBarca. De meeste gokken en wauwelen maar wat in de ruimte zonder inhoudelijke of verantwoorde bijdrage.

  8. f-side64

    ze hebben 1 goede spits na milik luisterend naar de naam r. zivkovic dus waarom 1 kopen die geen nederlands spreekt en ook het ajax systeem moet leren dit is echt onnodig

  9. woody79

    als ie er 20 inpeert en ze verkopen siggi voor 3.5 mil heb je win win lijkt mij

  10. BobbyHaarms

    Eens, Sigi verkopen en een standbeeld voor Kadlec omdat ie eigenhandig die havenslaven eruit heeft geknikkerd 🙂

  11. Hika77

    Hebben we Zlatan niet ooit gekocht voor 7 miljoen?
    Dan vind ik dit wel meevallen..

    1. SPHAFCA

      We hebben ook Sulejmani voor 16 miljoen gekocht, vergeleken met dat bedrag en wat hij bracht zal alles meevallen haha

  12. toon61

    Koop maar spelers die een voorzet kunnen geven ,bij ons ajax kan je spitsen kopen wat je wil ,als er geen voorzetten komen gaat het op de zelfde voet verder met bagger voetbal .

    En een goede rechtsback die ook mee opkomt ,en niet dat angsthazen voetbal van van rhijn .

    1. AjaxBarcelona

      Tandjes Toon61. Je bent echt in vorm. De ene na de andere doordachte bijdrage met inzicht waar het aan schort. Hartstikke goed joh. Nog ff en ik ben trots op je 🙂

  13. BobbyHaarms

    Kopen die jongen! Kijk nu al uit naar die uitwedstrijd tegen 010….wat zullen ze hem toejuichen daar 😉

  14. -buitenkantje rechts-

    Wat je binnen haalt is middelmaat met een prijskaartje van € 3 miljoen. Bij Praag in 111 wedstrijden rond de 30 goals en bij Frankfurt in 24 wedstrijden 6 goals.. Deze aanvaller heeft dus ongeveer 3 à 4 wedstrijden nodig voor een doelpunt. Bovendien is hij in 2013 gekocht door Frankfurt van Praag en een jaar later aan dezelfde club waar jij vandaan kwam weer verhuurd.. Klinkt dat niet bekend? Gevalletje Zivkovic ? Ik zeg, niet doen..

  15. Remco425

    Ik vind het op zich geen flink bedrag zoals in het artikel staat, maar ik zie in deze speler ook absoluut geen toegevoegde waarde

  16. Gero77

    Wat in het buitenland een middelmatige speler is is in Nederland vaak een hele beste…. Of een speler goed is hangt heel vaak aan de competitie waarin ze spelen . En laten we eerlijk zijn… Het niveau van de eredivisie is nou niet echt laten we zeggen concurrerend, Toppers in de eredivisie zijn immers ook niet per definitie toppers in het buitenland…… Niet geschoten altijd mis en 3 miljoen….. Tja voor ons een hoop geld maar is het dat ook voor ajax?!

Comments are closed.