Volg de wedstrijd Ajax – Besiktas live via ons X kanaal en win!

Ajax speelt donderdagavond de eerste wedstrijd voor de Europa League. tegenstander is het Turkse Besiktas van Giovanni van Bronckhorst. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

De wedstrijd van aanstaande donderdag is in Engelse handen. De relatief onervaren John Brooks is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd Hij floot slechts een keer eerder een wedstrijd in de Europa League. In oktober vorig jaar eindigde de wedstrijd tussen FC Sheriff en Servette FC in een 1-1 gelijkspel. Brooks zal worden geassisteerd door Simon Bennett en Daniel Robathan als grensrechters, terwijl Tim Robinson de rol van vierde offical zal vervullen. Stuart Atwell is aangesteld als VAR.

Het wordt donderdag de zevende keer dat Ajax op Beşiktaş stuit in een officieel duel op een Europees toernooi. Alle zes voorgaande edities werden gewonnen door Ajax. In seizoen 1966/1967 troffen de beide clubs elkaar voor het eerst. In Amsterdam won Ajax met 2-0, in Istanbul zegevierde Ajax met 1-2 in het tweeluik van de Europa Cup 1. Zevenentwintig jaar later, in 1993/1994 won Ajax het tweeluik opnieuw in de Europa Cup 2. Thuis eindigde het in 2-1 terwijl er uit met 0-4 werd uitgehaald. De laatste ontmoetingen zijn aanzienlijk recenter. In 2021/2022 won Ajax in de groepsfase van de Champions League thuis met 2-0 van de Turkse topclub. In Istanbul werd er met 1-2 gewonnen.

Beşiktaş is het huidige seizoen sterk begonnen. Naast de succesvolle kwalificatiecampagne voor de UEFA Europa League, waar ze zich dankzij de winst van de Turkse beker in het afgelopen seizoen voor plaatsten, won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de Turkse Super Cup voorafgaand aan dit seizoen met liefst 0-5(!) van aartsrivaal Galatasaray. Beşiktaş won vervolgens vier van haar eerste vijf competitiewedstrijden in de Turkse Süper Lig. Alleen op bezoek bij Trabzonspor werd er, ondanks een vroege rode kaart van de thuisploeg, gelijkgespeeld.

Afgelopen weekend werd de thuiswedstrijd tegen promovendus Eyüpspor ternauwernood een overwinning geboekt. Dankzij een benutte strafschop van Ciro Immobile in de laatste minuut van de blessuretijd won Beşiktaş met 2-1. Daarmee staat Beşiktaş op de derde plaats in de Süper Lig op gelijke hoogte met Fenerbahçe en vijf punten achter Galatasaray. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft daarbij wel een wedstrijd minder gespeeld.

Van Bronckhorst kijkt uit naar het optreden tegen Ajax: ‘Ik ben blij om weer thuis te zijn, in mijn land. Dat is altijd leuk. Ajax is een sterke ploeg, zeker thuis. We moeten daarheen gaan met het geloof dat we kunnen winnen. We willen winnen.’

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.