Ajax doet prima zaken in Champions League door 2-0 winst op Besiktas

Ajax heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de Champions League door Besiktas in de eigen Johan Cruijff Arena met 2-0 te verslaan. Vooraf was er de verwachting dat het weleens een grote score zou kunnen worden voor Ajax aangezien Besiktas zwaar gehavend was afgereisd naar Amsterdam. Na twee zeges gaat Ajax voorlopig aan de leiding in Groep C, al kan Borussia Dortmund later op de avond bij een thuiszege op Sporting Portugal in punten gelijk komen.

Michy Batshuayi liet de ploeg van Ten Hag even schrikken want nadat hij zich goed vrij wist te spelen belandde zijn schot op de binnenkant van de paal. Aan de andere kant had Antony ook de kans op de openingsgoal maar zijn schot ging voorlangs. Niet veel later viel de openingsgoal alsnog. Berghuis betaalde het vertrouwen van Ten Hag uit en schoot Ajax na een uitstekende actie van Dusan Tadic op voorsprong. Daarna kwam Besiktas er niet meer aan te pas en het wachten was op de 2-0. Die viel uiteindelijk vlak voor rust want na een goede voorzet van Berghuis kon Haller de bal binnenlopen en hielp hij Ajax nog voor rust op rozen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en Haller leek de 3-0 te scoren maar zijn kopbal ging rakelings over. Ajax zakte daarna echter weg en na ruim een uur spelen leek Besiktas daarvan te profiteren met de aansluitingstreffer. Kenan Karaman wist doelman Pasveer te verslaan maar omdat de aanvaller van Besiktas een duwtje had uitgedeeld aan Jurriën Timber werd het doelpunt afgekeurd. Ajax kwam vervolgens niet meer in de problemen en zette na de klinkende 1-5-zege op Sporting CP een volgende stap richting de knock-outfase van de Champions League. Door de ruime overwinning gaat Ajax met zes punten uit twee wedstrijden en een fraai doelsaldo van (+6) aan kop in groep C. Borussia Dortmund, dat om 21.00 uur speelt tegen Sporting CP, staat met drie punten op de tweede plek. Over drie weken neemt Ajax het thuis op tegen Dortmund.

Ajax – Besiktas 2-0 (2-0)

’17 Berghuis 1-0
’43 Haller 2-0

Scheidsrechter: Bastien (Fra)
Toeschouwers: 52,628
Gele kaarten: Bozdogan, Batshuayi

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair, Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, (/71 Davy Klaassen), Antony, (/71 David Neres), Sebastien Haller, Dusan Tadić

Opstelling Besiktas: Destanoglu, Rosier, Saatci, N’Sakala, Meras, (/73 Vardar), Ucan, (/46 Ozyakup), Souza, Bozdogan, Karaman, Batshuayi, R Yilmaz, (46 Tore)

 

Related posts