Ajax wint oefenduel eenvoudig van Sint Truiden

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding op het nieuwe seizoen in winst om weten te zetten. Op Sportpark Bovenmolen in Oldebroek werd er voor het oog van zo’n vijfduizend toeschouwers met 4-0 gewonnen van het Belgische Sint Truiden VV. Na een vroege openingsgoal van Jorrel Hato stagneerde het spel en de 1-0 werd dan ook de ruststand. Direct na rust nam Ajax afstand van de Belgen, een minuut nadat de tweede helft werd afgetrapt zette Jaydon Banel de ploeg op 2-0. Tien minuten later maakte Carlos Forbs de 3-0 en het slotakkoord was voor Kenneth Taylor die de 4-0 voor zijn rekening nam.

Bekijk hier de samenvatting van dit duel

Daarmee heeft Ajax de eerste oefennederlaag tegen PEC Zwolle van afgelopen vrijdag rechtgezet. De ploeg van Francesco Farioli speelde dominant en was nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Hoewel het voor Ajax pas de tweede wedstrijd was van deze voorbereiding, speelde STVV haar vierde wedstrijd al. Gedurende de wedstrijd was daar echter weinig van te merken, verschillende spelers kampten na slechts een uur spelen al met vermoeidheidsverschijnselen. Het mag dan ook een klein wonder heten dat het slechts 4-0 eindigde, gelet op de kansenverhouding had Ajax er eigenlijk veel meer moeten maken.

De wedstrijd was net als de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle live te volgen via Ziggo Sport. De eerstvolgende wedstrijd voor het team van Francesco Farioli is aanstaande zaterdag, als er om 16:00 uur wordt afgetrapt tegen Rangers FC uit het Schotse Glasgow; ook die wedstrijd zal live te zien zijn bij Ziggo Sport.

Ajax – Sint-Truiden 4-0 (1-0)
1-0 Jorrel Hato (8′)
2-0 Jaydon Banel (46′)
3-0 Carlos Forbs (55′)
4-0 Kenneth Taylor (81′)

Opstelling Ajax:
Pasveer; Gaaei, Gooijer, Janse, Hato; Mannsverk, Fitz-Jim, Vos (Tahirovic 46′); Forbs, Rijkhoff, Banel (Rasmussen 60′).

Opstelling Ajax vanaf 67ste minuut:
Pasveer; Rensch, Medic, Baas, Wijndal; Van den Boomen, Henderson, Taylor; Rasmussen, Akpom, Godts.

Opstelling STVV:
Coppens; Ogawa, Janssens, Godeau, Van Helden; Bertaccini, Fujita, Dumont, Delorge; Ito, Barnes.

Related posts