Verweij: ‘Pablo Rosario heel logische keuze voor Ajax’

Mike Verweij denkt dat Ajax komende transferzomer mogelijk gaat aankloppen bij Pablo Rosario. Volgens Verweij is Rosario ‘een logische keus’ voor Ajax. Rosario, die momenteel bij OGC Nice speelt zou daarmee zijn trainer Francesco Farioli achternagaan.

“Vaak zie je dan dat trainers een aantal spelers meenemen naar hun nieuwe club”, aldus Pim Sedee bij Kick-off van De Telegraaf. “Bij OGC Nice speelt Rosario. Dat zou een logische keuze zijn. Volgens mij was hij ook een van de bepalende spelers onder Farioli.  Hij kent de Eredivisie en heeft bij Ajax in de jeugd gespeeld. Hij is ook een Nederlandse speler, dus ik kan me voorstellen dat hij meegaat”, zo vult Verweij aan.

De inmiddels 27-jarige Rosario speelde inderdaad in de jeugdopleiding. In 2014 maakte hij de overstap naar Almere City. Vervolgens maakte hij in 2016 de overstap naar (Jong) PSV. Rosario groeide in het seizoen 2018/19 onder Van Bommel uit tot vaste basisspeler in het eerste elftal van de Eindhovenaren. In juli 2021 maakte Rosario de overstap naar OGC Nice, waar hij een vierjarig contract ondertekende. Met de transfer was destijds ongeveer zes miljoen euro gemoeid. Omdat Rosario nog slechts een contract heeft voor één seizoen kan een transfer voor alle partijen interessant zijn.

Related posts