‘Ajax-huurling Jorge Sánchez uit selectie Porto gezet’

Volgens diverse Portugese en Mexicaanse media is Jorge Sánchez uit de selectie gezet van FC Porto. De huurling van Ajax is niet meer nodig vanwege mindere prestaties en het feit dat er een koopoptie zit opgenomen in het huurcontract. Deze wordt omgezet in een verplichte koop indien de Mexicaan een bepaald aantal minuten heeft gespeeld. Omdat Porto echter niet van plan is om de optie te gaan lichten, zal Sánchez niet meer in actie komen en komende zomer terugkeren naar Ajax.

Afgelopen winter was er al concrete belangstelling van het Mexicaanse Cruz Azul. Ajax had al een akkoord bereikt over een transfersom terwijl Sánchez zelf ook al tot een mondelinge overeenkomst was gekomen. Omdat Porto echter weigerde om mee te werken ketste die transfer af.

Porto is bezig aan een slechte serie in de Liga Portugal. Het elftal van Conceição senior ging op 30 maart met 1-0 onderuit bij Estoril, verloor op 7 april thuis van Vitória de Guimarães (1-2) en kwam zaterdag dus niet langs Famalicão.

Het tobbende Porto (59 punten) staat na 29 wedstrijden liefst 11 punten achter op Benfica (70 punten), terwijl Sporting Portugal (77 punten) als koploper afstevent op de landstitel. Trainer Conceição senior heeft naast Sanchez nog vier selectiespelers geslachtofferd voor de huidige prestaties: Jaime, Franco en Martínez. Zij hoeven zich voorlopig niet te melden op de trainingen van Porto.

Related posts