AFCA Supportersclub roept RvC in brief dringend op om Kroes te behouden

De AFCA Supportersclub heeft de Raad van Commissarissen van Ajax opgeroepen om Alex Kroes te behouden als directielid. De supportersvereniging laat in een brief aan de RvC graag te zien dat het met de Bestuursraad in gesprek gaat. Zondag werd in het thuisduel met FC Twente duidelijk dat de achterban van Ajax kiest voor Alex Kroes in de machtsstrijd met RvC-voorzitter Michael van Praag.

Het is ook duidelijk in welk kamp de AFCA Supportersclub zit. “De AFCA Supportersclub met haar achterban en vele andere Ajax-supporters zijn voor het aanblijven van Alex Kroes”, is te lezen in de brief. “Wij geloven in zijn visie en kwaliteiten”, vervolgt het statement. “Zoals wij in eerdere berichtgeving hebben aangegeven heeft de snelheid, de stelligheid en de wijze waarop RvC-voorzitter Michael van Praag aangeeft dat ontslag van Alex Kroes de enige optie is, ons enorm gestoord. Er zijn meerdere wegen die naar Amsterdam leiden. Waar een wil is, is een weg. Denk in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Dit alles in het belang van ons aller Ajax.”

De AFCA Supportersclub roept ‘vriendelijk doch dringend’ op tot een gesprek tussen de Ajax-RvC en de Bestuursraad. Zo hoopt men tot een situatie te komen waarin Kroes behouden kan worden. “De AFCA Supportersclub hoopt dat het verstand zegeviert en eenieder zijn trots en ego opzij kan zetten. Onze club heeft behoefte aan rust, de supporters hebben behoefte aan rust. Zij hebben dit seizoen al genoeg te verduren gehad. Alle aandacht moet uitgaan naar de voorbereiding op volgend seizoen, zodat we op z’n minst weer mee kunnen doen voor de landstitel. Er is werk aan de winkel!”, klinkt het.

Related posts