Maduro in beeld als opvolger Pastoor bij Almere City

Hedwiges Maduro is een van de belangrijke kandidaten voor de opvolging van Alex Pastoor bij Almere City FC, zo meldt Voetbal International. Almere City houdt serieus rekening met het vertrek van zijn succestrainer, die de club in zijn eerste Eredivisie-jaar naar vrijwel moeiteloze handhaving lijkt te leiden en momenteel een knappe twaalfde plaats bezet in de Eredivisie. Pastoor heeft een aflopend contract in Almere. De club houdt er serieus rekening mee dat de coach de deur in het Yanmar Stadion na dit seizoen definitief achter zich dichttrekt.

Maduro was al twee jaar assistent-coach van Pastoor bij Almere, maar besloot afgelopen zomer naar zijn jeugdliefde Ajax te verkassen. In Amsterdam werd Maduro in eerste instantie assistent-coach van Maurice Steijn, die al snel ontslagen werd. Na enkele wedstrijden als interim-hoofdcoach van Ajax werd Maduro assistent van John van ’t Schip.

Maduro werkt aan het binnenhalen van zijn UEFA Pro-licentie, die hij nodig heeft om hoofdtrainer te kunnen zijn. In dat kader leidde Maduro afgelopen maandag een wedstrijd bij Jong Ajax (0-2 verlies tegen FC Den Bosch). Het contract van Maduro bij Ajax loopt nog door tot medio 2026.

Related posts