Van ’t Schip reageert op schorsing Kroes: ‘Nu meer dan ooit belangrijk om bij elkaar te blijven’

Het nieuws over de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes heeft er ook ingehakt bij John van ’t Schip. “Heel vervelend voor de club en iedereen die daar bij betrokken is”, aldus de Ajax-coach in een reactie op de officiële website van Ajax. “Snel overgaan tot de orde van de dag, dat is ook wel weer voetballer eigen. We hebben een belangrijke wedstrijd die we moeten spelen”, aldus Van ’t Schip aan de vooravond van het thuisduel met Go Ahead Eagles.

“Sinds ik ben ingesprongen, is het er niet rustiger op geworden. Ik hoopte dat de club rust kon creëren, maar die was er tot Kroes instapte ook niet. Natuurlijk gaan mensen dit weer oppakken, maar het creëert heel veel onrust. In die situatie moeten we het hele seizoen presteren, met een groep die jong is. Ik moet zeggen dat ze het heel goed doen, mensen vergeten vaak dat zoiets wel wat met een groep doet.”

De spelersgroep is dinsdagochtend bij elkaar geroepen om het nieuws omtrent Kroes te delen. “Ik had al heel vroeg een telefoontje gekregen. Aan de hand daarvan zijn er ook nog een aantal spelers ingelicht, voordat de hele groep bij elkaar kwam. Marijn Beuker heeft het een en ander toegelicht en daarna zijn we gaan trainen. Het is nu nog meer dan ooit belangrijk om bij elkaar te blijven. De jongens moeten hun focus houden. We moeten proberen het seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten.”

Van ’t Schip benadrukt dat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles erg belangrijk is voor de strijd om de vijfde plaats. “Het mooie aan voetbal is dat we weer een wedstrijd spelen waar veel op het spel staat.”

Related posts