Brobbey, Henderson en Berghuis missen duel tegen Go Ahead Eagles

Ajax zal het aanstaande donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles moeten doen zonder Brian Brobbey en Steven Berghuis. Beiden zijn niet op tijd fit, zo laat John van ’t Schip deze woensdag weten op de officiële kanalen van de club. Berghuis mist ook aankomende zondag tegen Feyenoord en voor Brobbey is dat duel volgens Van ’t Schip een race tegen de klok.

‘Brobbey is er donderdag in ieder geval niet bij. Hopelijk kan hij zondag aansluiten en een rol hebben, maar dat ligt aan de komende dagen. Berghuis is ook afgeschreven voor de Klassieker. Hij is al vijf weken uit voetbaltraining en is niet klachten vrij. We hopen dat hij de wedstrijd tegen Twente haalt en zelfs misschien daarna pas.’ Ook komt de oefenmeester met een update over de geblesseerde verdedigers Sutalo, Sosa, Kaplan en Medic. ‘Sutalo is weer fit en is er dus weer bij. Sosa is ziek dus dat is afwachten. Medic is weer terug na ziekte. Kaplan komt weer terug na zijn schorsing, dat is positief.’

Ook Jordan Henderson mist zowel het duel tegen de Eagles als de Klassieker tegen Feyenoord. ‘Henderson wordt behandeld in Engeland, hij krijgt daar zaterdag een specifieke behandeling. Het is de bedoeling dat hij volgende week meetraint.’

Van ;t Schip zag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle ook lichtpuntjes. Hij was erg te spreken over de rentree van zowel Mika Godts als Steven Bergwijn. ‘Godts en Bergwijn maken minuten en maken meteen impact. Bergwijn scoorde en Godst is direct gevaarlijk en belangrijk geweest. Ik vind Godts echt een Ajax-speler. Hij heeft acties, elke keer weer. Hij is nog maar achttien jaar, dat moeten we niet vergeten’.

Related posts