Van ’t Schip:”We misten de kracht en de frisheid om op een goede manier te reageren”

Trainer John van ’t Schip gaf na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard aan niet helemaal verrast te zijn door de matige wedstrijd van zijn elftal. „Maar we hadden het in de eerste helft moeten afmaken”, aldus Schip voor de camera van ESPN. „Akpom en Taylor kregen nog grote kansen. Als één van die beide ballen erin gaat, dan leiden we halverwege met 2-0.”

„In de tweede helft hebben we achter de feiten aangelopen”, zei Van ’t Schip. „We misten de kracht en de frisheid om op een goede manier te reageren. Het is een lastig jaar en het is bekend waar we vandaan komen. Na zo’n zware Europese wedstrijd van donderdag tegen Aston Villa hebben we moeite om in korte tijd weer fris te zijn. We hebben een jonge groep. Uiteindelijk nemen de jongens deze ervaringen mee en worden ze daar betere spelers van.”

Van ’t Schip weet niet of hij donderdagavond een beroep kan doen op Steven Berghuis tijdens het uitduel met Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. „We hadden hem er net al graag bij gehad”, zei de coach na een gelijkspel tegen Fortuna Sittard (2-2). „Maar hij heeft zaterdag een terugslag gehad op de training.”

Berghuis staat al een paar weken aan de kant met een knieblessure. Lopen gaat wel maar de tweede aanvoerder blijft pijn houden als hij een bal heeft geschoten. Van ’t Schip rekent donderdag ook niet op Steven Bergwijn in Birmingham. „Daarvoor is een wonder nodig”, zei hij over zijn aanvoerder die op de weg terug is na een hamstringblessure.

Brian Brobbey was onvoldoende fit om tegen Fortuna Sittard te starten. De spits viel nog wel in en tekende voor de gelijkmaker (2-2). „Ik voel vooral spanning op een hamstring”, aldus Brobbey die dus noodgedwongen alsnog aan de bak moest. „Het was beter geweest als we met 4-0 waren voorgekomen en ik niet had hoeven invallen.”

Tristan Gooijer mist het uitduel met Aston Villa omdat hij geschorst is. Ajax en Aston Villa kwamen afgelopen donderdag niet tot scoren in de Johan Cruijff ArenA (0-0).

Related posts