Zaakwaarnemer tegenover VI: ‘Buitenlandse clubs azen op handtekening Kaplan’

Buitenlandse clubs azen op de handtekening van Ahmetcan Kaplan, zo heeft zijn zaakwaarnemer bevestigd tegenover Voetbal International. Kaplan, die vanwege aanhoudend blessureleed pas afgelopen week zijn debuut maakte in Ajax 1, stond voor zijn komst naar Ajax al op de radar bij clubs uit Europese topcompetities en dat is ondertussen niet veranderd, aldus zijn zaakwaarnemer.

Na ruim anderhalf jaar tijd in Amsterdamse dienst staat de teller van Kaplan op slechts elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax en dus één invalbeurtje in de hoofdmacht van zondag toen Kaplan in de uitwedstrijd tegen AZ in het veld kwam voor Anton Gaaei.

“Voordat we bij Ajax tekenden, was er interesse voor Ahmetcan vanuit de Bundesliga en LaLiga”, vertelt zijn zaakwaarnemer Necdet Ergezen in gesprek met VI. “Die interesse is er nog steeds, maar als hij voor Ajax kan spelen en een belangrijke rol in de selectie heeft, is dat natuurlijk een voorrecht voor ons.” Ergezen weet dat zijn cliënt er goed op staat in het buitenland. “Door zijn kwaliteiten en leeftijd is hij nog steeds interessant voor clubs uit de vijf grootste competities van Europa, maar naar mijn mening moet alles op het perfecte moment gebeuren.”

Kaplan werd in de zomer van 2022 voor een slordige 10 miljoen euro overgenomen van Trabzonspor. De mandekker gold als vervanger van Perr Schuurs, die op zijn beurt naar Torino vertrok. Het contract van Kaplan loopt nog tot medio 2027.

Related posts