‘Ünüvar vertrekt op huurbasis naar FC Twente’

Naci Ünüvar speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Twente, zo meldt De Telegraaf. Ajax en FC Twente maken volgens de ochtendkrant momenteel het papierwerk in orde waarna Ünüvar spoedig gepresenteerd zal worden. Volgens De Telegraaf bevestigen bronnen rondom directeur voetbalzaken Sven Mislintat de overstap van Ünüvar naar FC Twente dat op zoek is naar vleugelspelers nu Václav Černý vertrokken is naar VfL Wolfsburg. De ploeg uit Enschede probeerde in de deal ook een optie tot koop te bedingen, maar die was voor Mislintat onbespreekbaar.

Ünüvar heeft bij Ajax nog een contract tot medio s026. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor het Turkse Trabzonspor, maar keerde hij vanwege een blessure eerder terug in Amsterdam. In totaal kwam hij tot slechts twaalf wedstrijden in Turkije, waarin hij goed was voor drie doelpunten en één assist.

Ünüvar debuteerde zo’n drie jaar geleden al in het eerste elftal van Ajax tijdens de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Spakenburg in 2020. Tijdens die wedstrijd maakte hij ook meteen zijn eerste doelpunt voor Ajax. In mei 2019 won hij de Abdelhak Nouri Trofee voor het grootste talent in de jeugdopleiding van Ajax.

Related posts