Kaplan loopt zware knieblessure op

Ahmetcan Kaplan heeft het trainingskamp van Turkije Onder 21 verlaten met een zware knieblessure, zo meldt de Turkse voetbalbond. De 19-jarige centrale verdediger kreeg last van zijn linkerknie op de training. De Turkse bond meldt op de website dat het gaat om een scheur in zijn voorste kruisband.

Vanuit Ajax is er tot op heden nog niets gecommuniceerd over het blessuregeval. Een daadwerkelijke scheur in de voorste kruisband zou slechts nieuws betekenen voor Kaplan. De Turk zou de blessure niet tijdens een duel hebben opgelopen, maar kreeg na een verstuiking last van zijn knie. Hoe ernstig het daadwerkelijk is zal in Nederland moeten blijken. Volgens de Turken is de kruisband niet volledig afgescheurd, dus dat kan een lichte meevaller zijn.

Kaplan kwam deze zomer voor maar liefst 9,5 miljoen euro over van Trabzonspor en speelde nog niet voor zowel Ajax als Jong Ajax en zijn debuut zal nog even uitblijven. In Turkije staat de verdediger bekend als een groot talent. In achttien wedstrijden voor Trabzonspor maakte Kaplan veel indruk met zijn verdedigende kwaliteiten. Ajax haalde de Turk als vervanger van Perr Schuurs, die is vertrokken naar het Italiaanse Torino.

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.