Benfica zet Ajax in de wacht voor doelman Vlachodimos

Ondanks dat Ajax al drie keepers in de A-selectie heeft wil de club toch een doelman aantrekken. Daarbij is het uitgekomen bij Odysseas Vlachodimos. De doelman van Benfica staat bovenaan het lijstje, maar mag vooralsnog niet vertrekken bij de Portugese topclub. Pas als Benfica erin slaagt om Vladan Kovacevic los te weken bij Rakow Czestochowa wordt een transfer van Vlachodimos bespreekbaar, zo schrijft De Telegraaf.

Vlachodimos speelt al sinds juli 2018 voor Benfica, dat hem destijds voor 2,4 miljoen euro overnam van Panathinaikos. De sluitpost, die werd geboren in het Duitse Stuttgart, speelde tot dusver 177 officiële wedstrijden voor de Portugese club, waarin hij 70 keer de nul wist te houden. Vlachodimos, die onder trainer Roger Schmidt een vaste waarde is en naar verluidt zo’n vijftien miljoen euro moet kosten, moet bij Ajax de eerste doelman worden boven Pasveer en Stekelenburg.

Laatstgenoemde keerde laatst terug van een blessure die hij opliep tijdens de voorbereiding. Daarnaast beschikt Ajax momenteel ook nog over Jay Gorter. De 21-jarige Gorter bleek niet betrouwbaar genoeg op de momenten dat hij de kans kreeg. Gorter leek deze zomer nog even op weg naar de uitgang bij Ajax, maar volgens ESPN besloot hij na een gesprek met Schreuder toch te blijven. Ook Mark Flekken (SC Freiburg) en Ersin Destanoglu (Besiktas) werden genoemd bij Ajax.

Related posts