FC Utrecht haalt Amin Younes op huurbasis terug naar Nederland

Amin Younes keert terug in de Eredivisie. Voetbal International meldt dat de aanvaller komend seizoen op huurbasis uitkomt voor FC Utrecht. Younes speelde tussen 2015 en 2018 bij Ajax. Via Napoli en Eintracht Frankfurt kwam hij vorig jaar bij Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië terecht. De Duitser hoopt zich via Utrecht in de kijker te spelen bij de Duitse bondscoach Hansi Flick met het oog op het WK in Qatar.

Younes is in Nederland vooral bekend van zijn tijd bij Ajax. De buitenspeler kwam voor anderhalf miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach en maakte onder Frank de Boer zijn debuut in de hoofdmacht. Younes haalde in het seizoen 2016/17 met Ajax de finale van de Europa League en scoorde in de kwartfinale tegen Schalke 04 en in de halve finale tegen Olympique Lyon. Nadat Justin Kluivert hem uit de basis had verdreven en een transfer naar Napoli ter sprake kwam, vertrok de aanvaller via de achterdeur.

Younesl heeft nog een contract tot medio 2024 in Saoedi-Arabië. De laatste keer dat Younes in actie kwam voor de Duitse nationale ploeg was op 31 maart 2021 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië.

Related posts