Bailey en Kluivert genoemd als vervangers Antony

Leon Bailey is opnieuw in beeld bij Ajax, zo schrijft De Telegraaf deze maandagochtend. De 25-jarige vleugelaanvaller behoort net als de al eerder genoemde Justin Kluivert en Anwar El Ghazi tot het rijtje namen dat ter sprake is gekomen in de zoektocht naar een opvolger voor de vertrekkende Antony. Ajax was in 2013 al dicht bij de komst van Bailey en deed ook in 2016 verwoede pogingen om de Jamaicaan naar de hoofdstad te halen. Opvallend is dat De Telegraaf nauwelijks nog rept over Hakim Ziyech als opvolger voor Antony. Volgens onze informatie is die transfer inmiddels ook van de baan

Fabrizio Romano gaf zondagavond zijn karakteristieke Here we go af wat betreft de aanstaande miljoenentransfer van Antony. Naar informatie van de gerenommeerde transfermarktexpert betaalt Manchester United 95 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan variabelen voor de Braziliaan, terwijl De Telegraaf rept van een transfersom van 102 miljoen euro inclusief bonussen. Volgens Mike Verweij ‘lijken Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar min of meer verplicht om een kwaliteitsspeler te kopen of huren om de nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.) een kickstart te geven’.

De doorgaans zeer goed ingevoerde Gianluca Di Marzio wist zondag te melden dat de terugkeer Hakim Ziyech binnen afzienbare tijd bevestigd zal worden, maar Verweij rept maandag geen woord over de Marokkaan. Wel wordt de naam Bailey in de Johan Cruijff ArenA genoemd, net als die van El Ghazi (die nagenoeg zeker naar PSV verkast) en Kluivert. Laatstgenoemde zou zelfs al gepolst zijn vanuit Amsterdam. Verweij schetst tevens een scenario waarin er in de winterstop ‘een nieuwe Antony’ wordt aangetrokken vanuit Zuid-Amerika.

De naam Bailey is geen onbekende bij Ajax. In 2013 dacht Marc Overmars een mondeling akkoord met Bailey te hebben, waarna de directie van Ajax zelfs al voor een foto poseerde met de twee voetballers. Vervolgens was het lang wachten op de juiste papieren. Op het laatst ging de deal toch niet door en werd Bailey vastgelegd door AS Trencin. Even later ging KRC Genk ging met hem aan de haal. In 2016 deed Ajax nog een poging; echter trok toen Bayer Leverkusen aan het langste eind. Na vierenhalf seizoen in dienst van die Bayer betaalde Aston Villa 32 miljoen euro voor de vleugelaanvaller, maar zijn avontuur in Birmingham is nog geen doorslaand succes gebleken. Wat Ajax voor Bailey neer zou moeten tellen, blijft onduidelijk.

Related posts