Lyon stelt aarzelende Tagliafico ultimatum

Olympique Lyon is de twijfels van Nicolás Tagliafico zat aan het worden en heeft de druk opgevoerd door middel van een ultimatum, zo meldt onder andere De Telegraaf. De 29-jarige Argentijn heeft tot dit weekend om de knoop door te hakken over een eventuele transfer, maar daarna schakelt de club van Peter Bosz over op andere opties. Eerder meldde Franse media al dat de deal al beklonken was maar dat werd met klem ontkracht.

Tagliafico kan in Frankrijk zijn handtekening zetten onder een driejarig contract bij Lyon. De linksback zelf twijfelt enorm over zijn toekomst. Eigenlijk lijkt hij nog te hopen op grotere club. Zo toonde eerder Barcelona belangstelling maar blijft het nu stil vanuit Catalonië. Lyon lijkt eerder een stap terug dan vooruit ten opzichte van Ajax. Bij Ajax ligt Tagliafico nog vast tot medio 2023. De Argentijn kwam tijdens de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg gewoon nog in actie voor Ajax en sprak woensdag na de training uitgebreid met Alfred Schreuder.

Tagliafico zou Ajax zo’n vier miljoen euro kunnen opleveren met een transfer naar Lyon. Sinds de komst van Owen Wijndal weet Tagliafico dat hij nog verder achteruit is gegaan in de pikorde. Daarnaast zou de vandaag gepresenteerde Calvin Bassey ook op linksback kunnen spelen. Bovendien verdient de linkspoot momenteel een vrij riant salaris, waardoor een vertrek voor beide partijen de beste oplossing lijkt.

Related posts