‘Barcelona gaat opnieuw voor Tagliafico’

FC Barcelona heeft toch weer interesse in Nicolás Tagliafico, zo schrijft de Engelse tak van Sky Sports dindagavond. De Catalanen hebben al meerdere pogingen gewaagd in de jacht op de handtekening van de Ajacied en nu gaat de ploeg van hoofdtrainer Xavi er opnieuw voor. Men schrijft dat Tagliafico op te halen is voor een bedrag van vijf miljoen euro. Het is voor FC Barcelona echter verre van een zekerheid dat de club Tagliafico kan vastleggen. Het Olympique Lyon van Peter Bosz zou immers ook bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de diensten van de Argentijns international. Verder zouden ook Nottingham Forest en Brighton & Hove Albion een poging hebben gewaagd, maar Tagliafico zet in op Champions League-voetbal.

Eerder maakte de linksback met Marc Overmars de afspraak dat hij deze zomer voor vier miljoen euro de deur uit mag, maar Overmars is niet langer in dienst van Ajax. Nu Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de technische leiding vormen, is het nog maar de vraag in hoeverre zij de afspraak in stand zullen houden. Eén ding is zeker: de verdediger zelf zet in op een vertrek.

De afspraak werd gemaakt nadat Ajax hem tijdens de afgelopen winter aan zijn contract hield. FC Barcelona wilde Tagliafico toen ook al overnemen, maar Ajax stelde de routinier nog nodig te hebben tijdens dat seizoen. Het bleek een gouden greep, want in het slot van het seizoen kreeg Lisandro Martínez te maken met blessureleed. Het maakte de weg vrij voor Tagliafico, die tijdens de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden van het seizoen uiteindelijk toch nog basisspeler was. Daarvoor speelde Erik ten Hag met Martínez en Daley Blind aan de linkerkant van de achterhoede.

Overigens is Tagliafico niet de eerste optie van FC Barcelona, want de club probeert al langere tijd om Marcos Alonso vast te leggen. De financiële situatie van FC Barcelona maakt de transfer echter lastig. Tagliafico zou – gezien de lage transfersom die betaald hoeft te worden – een goedkoper alternatief zijn.

Related posts