‘Arsenal verhoogt bod op Martinez naar 40 miljoen’

Arsenal maakt serieus werk van de komst van Lisandro Martínez. Waar Ajax een eerste bod van dertig miljoen euro nog afwimpelde hebben the Gunners, volgens De Telegraaf, nu een nieuw verhoogd bod van veertig miljoen euro, inclusief bonussen, op de 24-jarige verdediger uitgebracht.

Arsenal maakte halverwege juni de komst van Fabio Vieira wereldkundig: de middenvelder wordt voor een bedrag van 35 miljoen euro – dat nog met 5 miljoen euro kan oplopen door bonussen – overgenomen van FC Porto. De ploeg van trainer Mikel Arteta wil nu doorpakken op de transfermarkt en richt nadrukkelijk de pijlen op Martínez. Arsenal is gecharmeerd van de Argentijn omdat hij zowel op de linksbackpositie als in het centrum van de verdediging uit de voeten kan. De selectie van Arsenal herbergt momenteel Ben White, Gabriel, Kieran Tierney en Nuno Tavares die op die posities uit de voeten kunnen.

Martínez werd door Ajax in de zomer van 2019 voor zeven miljoen euro overgenomen van het Argentijnse Defensa y Justicia, nadat hij eerder voor Newell’s Old Boys had gespeeld. De zevenvoudig Argentijns international ontpopte zich tot steunpilaar bij Ajax, waar hij naast als linksback en centrumverdediger ook op het middenveld speelde. Martínez heeft inmiddels 118 wedstrijden voor Ajax achter zijn naam staan en ligt nog vast tot medio 2025.

Related posts