PSV haalt voormalig Ajacied Hoever op huurbasis

Ki-Jana Hoever staat voor een tijdelijke overstap naar PSV, zo meldt Voetbal International. De Eindhovenaren huren de twintigjarige rechtsback komend seizoen van Wolverhampton Wanderers. Naar verluidt was ook Ajax in de markt voor het voormalig jeugdexponent van de club al werd de interesse nooit echt concreet. Hoever reist woensdag af naar Eindhoven voor de medische keuring. 

Hoever doorliep bijna de volledige jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok in augustus 2018 op zestienjarige leeftijd om een Engels avontuur aan te gaan. Hij had nog geen professioneel contract en was daardoor goedkoop op te pikken door Liverpool. In de zomer van 2020 nam Wolverhampton Hoever over van Liverpool voor tien miljoen euro.

De rechtsback, die ook in het centrum uit de voeten kan, heeft nog een contract tot medio 2025 bij Wolverhampton Wanderers. De Nederlander heeft echter weinig uitzicht op speeltijd in de Premier League en gaat zijn carrière in de Eredivisie nu nieuw leven inblazen. Afgelopen seizoen maakte hij acht keer zijn opwachting op het hoogste niveau, waarvan vier keer als basisspeler. Een jaar eerder deed hij nog twaalf keer mee (vijf basisplaatsen).

 

Related posts