‘Ajax nadert akkoord met Dortmund over transfer Haller die vakantie onderbreekt voor medische keuring’

Sébastien Haller lijkt nu dan toch echt op weg naar Borussia Dortmund. De Duitsers zetten vaart achter de transfer en willen de spits van Ajax zo snel mogelijk medisch keuren, zo schrijft De Telegraaf dinsdagmiddag. Na een eerste bod van 33 miljoen euro te hebben afgeslagen, lijkt Ajax nu wel akkoord te gaan met 35 miljoen euro en een beetje. Verwacht wordt dat zich geen problemen zullen voordoen in de verdere onderhandelingen.

Na het vertrek van Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zou Ajax niet staan te springen om meer spelers te laten gaan, maar De Telegraaf schreef eerder al dat de kans klein is dat Ajax het niet eens gaat worden met Dortmund. De Duitsers hebben een bedrag van 75 miljoen euro overgehouden aan de verkoop van Erling Braut Haaland aan Manchester City, waardoor men bereid is om financieel ver te gaan voor een nieuwe spits. De vraagprijs van Ajax; zo’n veertig miljoen euro, vormt dan ook geen struikelblok.

Ajax heeft al eerder aangegeven dat Haller bij een passend bod de Johan Cruijff ArenA mag verlaten. De Ivoriaanse spits werd in januari 2021 voor een bedrag van 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn van mening dat er betere alternatieven zijn te vinden voor Haller. Datzelfde geldt voor Edson Álvarez, die eveneens mag vertrekken bij een goede aanbieding. Haller, die zijn vakantie in Ivoorkust moet onderbreken voor de medische keuring, gaat bij BVB een contract tekenen voor vijf seizoenen. Het management van de aanvaller bereikte al een mondeling akkoord.

Mochten alle betrokken partijen het eens worden over een transfer, dan zou Dortmund de tweede club worden waarvoor Haller in actie komt in de Bundesliga. De spits maakte in 2017 voor twaalf miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar Eintracht Frankfurt. Twee jaar later vertrok hij voor circa vijftig miljoen euro naar West Ham, waar hij in januari 2021 door Ajax werd opgepikt. Afgelopen seizoen werd Haller topscorer van de Eredivisie met 21 goals, terwijl hij in de Champions League op een doelpuntentotaal van 11 kwam.

De transfer van Haller moet de weg vrij maken bij Ajax voor de komst van Steven Bergwijn. Tottenham Hotspur wil minimaal 25 miljoen euro ontvangen voor de reserve-spits van de Engelsen.

Related posts