Ihattaren opgenomen in selectie Jong Ajax vanavond tegen NAC

Mohamed Ihattaren maakt mogelijk vanavond al zijn eerste speelminuten in het shirt van Ajax. De middenvelder annex aanvaller behoort vrijdagavond tot de wedstrijdselectie van Jong Ajax voor de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, zo meldt onder andere het Algemeen Dagblad. Het kan voor Ihattaren zijn eerste wedstrijd worden in bijna een jaar tijd. De laatste keer dat hij op het veld stond bij een officiële wedstrijd was op 24 april vorig jaar (PSV – FC Groningen).

Ajax heeft Ihattaren gehuurd van Juventus met optie tot koop. De twintigjarige speler is zo’n drie maanden bezig met individuele trainingen op De Toekomst. Ajax huurt Ihattaren tot en met 31 december 2022 en heeft een optie tot koop bedongen. De club acht hem nu dusdanig fit dat hij vrijdagavond kan aansluiten bij het beloftenteam voor de competitiewedstrijd tegen NAC Breda.

Erik ten Hag gaf halverwege maart nog aan dat de linkspoot allesbehalve fit was. “Hij moet nog opgetraind worden bij Jong Ajax”, zei Ten Hag voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur. “Hij is fysiek nog niet dusdanig dat hij al kan aansluiten bij de groep. En mentaal? Het is zwaar voor zo’n jongen, maar hij komt ergens vandaan. Hij is daar door een bepaalde levensstijl zelf in terecht gekomen en zal zich daar nu zelf moeten uit knokken. Wij helpen hem allemaal, maar uiteindelijk moet hij het zelf doen.”

Related posts