Hamstra over vertrek Overmars, de samenwerking met Huntelaar en zijn toekomst

Gerry Hamstra kijkt op een prettige manier terug op de samenwerking met Marc Overmars. Ook is hij zeer te spreken over de nieuwe samenwerking met Klaas-Jan Huntelaar, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International. Laatstgenoemde trad onlangs toe tot de technische afdeling van Ajax, terwijl Marc Overmars kortgeleden juist opstapte nadat bekend werd dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Dat plotselinge vertrek van Overmars maakte wel iets los bij Hamstra. ‘We hebben een jaar lang fantastisch samengewerkt, van de eerste tot de laatste dag’, zegt hij. ‘Op zakelijk vlak ben je een professional en moet je door, maar op persoonlijk vlak heb ik er heel veel last van gehad. Die twee zaken kan ik overigens wel goed scheiden. We hebben nauw samengewerkt en daaruit is ook een vriendschap ontstaan. En vrienden ben je in goede en slechte tijden.’

Natuurlijk laat Overmars een gat achter maar Hamstra denkt dat de club dit redelijk op kan vangen. ‘Er loopt hier zoveel kwaliteit rond, zoveel goede en kundige mensen. In dat opzicht gaan we ook gewoon door op de ingezette lijn, daar is geen enkele discussie over. Voor mijzelf is er qua taken dan ook niet veel veranderd, maar in deze periode is de compositie van het eerste elftal en Jong Ajax voor het nieuwe seizoen de belangrijkste taak.’

De nieuwe samenwerking met Klas-Jan Huntelaar voelt volgens Hamstra ‘heel goed’. ‘Ik voel een klik, het is soms net alsof we al veel langer samenwerken. Ik kende hem wel, maar niet persoonlijk. Maar de start is prettig’, aldus Hamstra. Vorige week was hij samen met Huntelaar in Kroatië om daar doelman Dominik Kotarski en aanvaller Hassane Bandé, beiden nog steeds eigendom van Ajax, aan het werk te zien en met hen en de clubs te praten. ‘Dan leer je elkaar ook weer beter kennen. Klaas-Jan is heel pragmatisch en direct, dat ben ik ook en vind ik heel prettig. Hij gaat op zoek naar zijn eigen pad. Tegelijkertijd moeten we met het technische team de komende periode flink aan de bak, dat is duidelijk.’

Huntelaar en Hamstra werken nu nauw samen met Erik ten Hag. Er is veelvuldig contact met financieel directeur Susan Lendrink en algemeen directeur Edwin van der Sar en er wordt intensief geschakeld met o.a.  Saïd Ouaali, Casimir Westerveld, Henk Veldmate, Michel Doesburg en het scoutingteam. ‘Dat is niet anders dan dat met Marc het geval was.’

Of Hamstra uiteindelijk definitief de nieuwe directeur voetbalzaken bij Ajax gaat worden, is ook voor hem zelf nog een grote vraag. ‘Daar ben ik niet mee bezig. Voor de club is de lange termijn belangrijk en onderdeel van mijn werk. In het betaald voetbal heb je een contract voor een dag, elke dag moet je leveren’, legt Hamstra uit. ‘Zo sta ik erin, hoewel ik op termijn wel weer als technisch directeur aan de slag wil. Dat is een gezonde ambitie, maar ik focus op mijn werk hier voor de komende periode, er is veel werk te verrichten. De raad van commissarissen bepaalt uiteindelijk de aanstelling en het plaatje voor de toekomst. Ik moet elke dag presteren en goed werk leveren.’

Related posts