Overmars nieuwe Technisch Directeur Antwerp

Marc Overmars wordt de nieuwe technisch directeur van Antwerp, zo meldt De Telegraaf en diverse Belgische media. De ex-directeur voetbalzaken van Ajax, die in Amsterdam opstapte vanwege grensoverschrijdend gedrag, gaat naar verluidt een meerjarig contract tekenen in België. Overmars zal vandaag nog gepresenteerd worden.

Antwerp, dat momenteel op een derde plaats in de Pro League staat, beschouwt het omstreden gedrag van Overmars als een privékwestie. De club neemt de beslissing de oud-linksbuiten aan te nemen vooral op basis van zijn prestaties in technische zin. Sinds zijn aanstelling bij Ajax in 2013 boekte Overmars als directeur voetbalzaken een positief transferresultaat van 350 miljoen euro en wist de club onder meer de finale van de Europa League en de halve finale van de Champions League te behalen.

“Voor mij is dit een nieuwe periode en nieuw hoofdstuk en daar wil ik graag aan beginnen. Ik ben blij dat ik hier ben”, zegt Overmars op de speciaal belegde persconferentie. De familie Gheysens heeft mij overtuigd. Het is een club van de supporters, club van het volk, dat vond ik mooi. Om samen te bouwen naar iets moois. Daarom was ik meteen geïnteresseerd en zijn we er snel uitgekomen. Gheysens investeerde sinds de overname al omstreeks zeventig miljoen euro in de club en onder zijn hoede werd eind 2020 al de Belgische beker gewonnen.

„Dit zal niet meer gebeuren”, zei Overmars maandagmiddag bij zijn presentatie over zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. „Ik heb die periode afgesloten. Snel? Ik ben 48 jaar en dan heb je niet veel tijd meer te verliezen. Tijdens de contractbesprekingen hebben we daar niet over gesproken. Er is een nieuw begin gemaakt. Het ligt achter mij.”

Related posts