‘Ajax lijkt Jordi Cruijff te kunnen vergeten nu promotie bij Barcelona aanstaande is’

Jordy Cruijff werd de afgelopen tijd eveneens genoemd als mogelijke opvolger voor Marc Overmars als directeur voetbalzaken bij Ajax. De kans lijkt echter klein dat Cruijff junior naar Ajax komt. Zeker nu bekend is geworden dat Jordi mogelijk op korte termijn promotie kan maken bij Barcelona. Sport en Radio Marca melden dat de Catalanen de jonge Cruijff willen promoveren tot technisch secretaris, waardoor hij samen met technisch directeur Mateu Alemany en trainer Xavi Hernández verantwoordelijk wordt voor de voetbalafdeling van Barcelona. 

De Telegraaf en Marca meldden vorige week dat Cruijff benaderd zou zijn om de nieuwe technisch eindverantwoordelijke te worden bij Ajax. Cruijff zou bij voorbaat geen ‘nee’ hebben gezegd op dat aanbod, waardoor de weg naar verdere gesprekken openlag. Het contract van de 48-jarige voetbalbestuurder bij Barcelona loopt aan het einde van het seizoen af en hij wilde voor hij in gesprek zou gaan met Ajax eerst duidelijkheid over de plannen van zijn huidige werkgever.

De afgelopen tijd speelde Cruijff al een rol bij de transfers van Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang, alsmede in de contractonderhandelingen met Ansu Fati, Pedri, Nico, Gavi en Ronald Aráujo. Alejandro Segura, journalist van Radio Marca, stelt dat het voor Cruijff de laatste tijd stil is gebleven vanuit Amsterdam. Mundo Deportivo benadrukt dat Cruijff nog wel zijn handtekening moet zetten onder een nieuw contract bij Barcelona.

Related posts