Jong Ajax in doelpuntenfestijn langs ADO: 6-3 (Incl foto’s)

Jong Ajax heeft maandagavond  flink uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van John Heitinga won met maar liefst 6-3 en er was een hattrick van Mohammed Kudus.

Jong Ajax begon met één debutant in de gelederen. De 17-jarige Tristan Gooijer startte als rechtsback. Na ruim een kwartier begon de show van Jong Ajax want het was Kudus die de score wist te openen. Niet veel later was het oud-Ajacied Kishna die de gelijkmaker scoorde maar de dadendrang van de Ajacieden was groot. Nog voor rust werd het 3-1 door treffers van Danilo en Kudus die een strafschop verzilverde. In de tweede helft liep Jong Ajax uit naar 4-1 door een treffer van Ünüvar . Toch gaven de gasten uit Den Haag het niet op en wisten het toch weer spannend te maken door de stand naar 4-3 te tillen. ADO leek fysiek sterker, maar moest buigen toen de pure voetbalkwaliteit van Jong Ajax weer boven kwam drijven. Ünüvar speelde Kudus vrij, die met een harde knal zijn hattrick voltooide. Jong Ajax had de wedstrijd nu wél in de knip, en mocht vanaf de penaltystip (Panenka Ünüvar) zelfs nog 6-3 maken.

Opstelling Jong Ajax: Setford, Gooijer, (86. Van der Sloot) Van Gelderen, Musampa, Baas, Fitz-Jim, Ünüvar (84. Hlynsson), Kudus, Hansen (46. Rasmussen), Danilo, Daramy