‘Ajax haalt Tyton om tijdelijk keepersprobleem op te lossen’

Niet Robbin Ruiter (34), maar Przemyslaw Tyton (35) wordt door Ajax binnengehaald om het tijdelijke keepersprobleem op te lossen, zo bevestigen bronnen rond de club tegenover De Telegraaf. De oud-doelman van onder meer Roda JC, PSV, VfB Stuttgart, Deportivo La Coruña, FC Cincinnati en de Poolse nationale ploeg dient als noodverband als André Onana iets overkomt. Erik ten Hag kent Tyton nog uit de tijd dat hij assistent-trainer bij PSV was.

Vanwege de blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter kampt Ajax met een keepersprobleem. Met Onana heeft Ten Hag nog een internationale topkeeper tot zijn beschikking, maar als hem iets overkomt, is de trainer aangewezen op de zeventienjarige Charlie Setford. De Engelsman wordt als een groot talent gezien, maar is nog te licht om Ajax tijdens de seizoenontknoping eventueel uit de brand te helpen. Ajax is nog actief op drie fronten.

Daarom besloot de club in actie te komen. De keuze voor de 1,95 meter lange Pool is een hard gelag voor Ruiter, die donderdag tijdens een proeftraining in Amsterdam een goede indruk maakte. Ten Hag kiest echter voor Tyton vanwege diens grotere internationale ervaring en vanwege het feit dat hij recenter nog in actie kwam en dus fitter is.

Tyton – die zeventig Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam heeft staan – begon vorig jaar als tweede keeper aan het seizoen bij Cincinnati, na de komst van Kenneth Vermeer. Halverwege de Amerikaanse voetbaljaargang kreeg hij zijn basisplaats terug, maar in het slot van het teleurstellend verlopen Major League Soccer-seizoen moest Tyton het toch weer stellen met een reserverol. Cincinnati besloot begin dit kalenderjaar na twee seizoenen afscheid te nemen van de ervaren Poolse doelman.

Related posts