‘Seedorf ambieert directeursfunctie bij Ajax’

Clarence Seedorf zou geïnteresseerd zijn in de functie van directeur voetbalzaken bij Ajax, zo meldt Mike Verweij maandagavond in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Ook collega Valentijn Driessen noemt Seedorf als geschikte kandidaat om de ontslagen Marc Overmars op te volgen. “Ik heb uit een zeer betrouwbare bron vernomen dat Clarence Seedorf open staat voor een directeursfunctie bij Ajax”, aldus Verweij.

“Hij zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden. Ik denk ook dat het een hele goede keuze zou zijn. Je zou ook kunnen overwegen om iemand naast hem te zetten. Ik denk dat het heel belangrijk is dat Seedorf gewoon de directeur van Real Madrid en Juventus kan bellen. Dan kan je er iemand naast zetten, gewoon een oud-zaakwaarnemer of wie dan ook. Iemand die gewoon heel veel werk uit handen neemt. Het is namelijk wel een veelomvattende taak, en zeker als je alles wél documenteert. Het moet hem overigens wel duidelijk gemaakt worden dat hij niet de ambitie mag hebben om de trainer van Ajax 1 te worden. Dat had Overmars niet in ieder geval, ook omdat hij geen trainersdiploma had. Want dat is het gevaar van een directeur met een trainersdiploma… Hij kan zomaar wensen om op de stoel van de trainer te zitten. Hij zal zich wel heel bewust moeten zijn van zijn rol als directeur voetbalzaken.”

Seedorf was het laatst actief in de voetballerij als bondscoach van Kameroen en beleefde voor die tijd weinig succesvolle periodes als trainer van Deportivo La Coruña, Shenzhen FC en AC Milan.

Related posts