Onzekerheid of Stekelenburg nog terugkeert in Ajax 1

De revalidatie van Maarten Stekelenburg neemt meer tijd in beslag dan vooraf verwacht en gehoopt was. De 39-jarige doelman van Ajax is herstellende van een zware heupblessure en het is nog maar de vraag of hij terugkeert in het shirt van Ajax. In het ziekenhuis bleek de schade aan zijn heup ernstiger dan verwacht. Inmiddels is Stekelenburg, die bij Ajax over een aflopend contract beschikt, succesvol geopereerd en is alle schade hersteld, zo vertelt hij op Ajax.nl.

Stekelenburg had na de dopingschorsing van André Onana zijn plek verdiend onder de lat bij Ajax, maar moest die noodgedwongen afstaan aan Remko Pasveer vanwege de operatie. “In eerste instantie was ik vooral blij om weer terug te keren bij Ajax. Uiteindelijk mocht ik ook gaan keepen. Op dat moment dacht ik nog niet aan het Nederlands elftal. Toen ik aan het einde van het seizoen bij Oranje zat, begon ik toch te hopen op het EK. Het toernooi was heel bijzonder, daar ben ik enorm trots op. Het resultaat was alleen wat minder.”

In oktober werd bekend dat Stekelenburg noodgedwongen onder het mes moest en mogelijk een streep kon zetten door het restant van het seizoen. “In het ziekenhuis kwamen ze erachter dat er heel veel stuk was in mijn heup. Doorgaan had geen zin. Ze hebben alles kunnen herstellen wat stuk was gegaan. Het gaat nu weer de goede kant op. Het zal heel lastig worden om dit seizoen nog fit te raken. Ik zal er wel alles aan doen, maar het wordt een moeilijk verhaal. En dat is heel zuur.”

De plek van Stekelenburg wordt inmiddels succesvol ingevuld door Remko Pasveer. Laatstgenoemde kreeg dit seizoen slechts vijf tegentreffers te verwerken in de Eredivisie en maakt een uiterst solide indruk. Het is de vraag of Stekelenburg met zijn aflopende contract nog terugkeert bij Ajax.

Related posts