‘Ajax trekt stekker uit onderhandelingen met Tottenham over Bergwijn’

Steven Bergwijn #23 of Tottenham Hotspur during the game in Wolverhampton, United Kingdom on 8/22/2021. (Photo by Mark Cosgrove/News Images/Sipa USA)

Steven Bergwijn zal op deadline day geen transfer naar Ajax maken, zo meldt De Telegraaf. Ajax bracht recent een verhoogd bod van 22 miljoen euro uit op de aanvaller van Tottenham Hotspur, maar the Spurs willen hun vleugelaanvaller alleen laten gaan voor een bedrag van 25 miljoen euro. Ajax is niet bereid om dat bedrag op tafel te leggen, al zou het terugtrekken ook een onderhandelingstactiek kunnen zijn om op het laatste moment een klein bedrag van de vraagprijs te snoepen.

Ajax toonde concrete interesse in Bergwijn, maar nadat hij op bezoek bij Leicester City hoogstpersoonlijk een 2-1 achterstand in blessuretijd om wist te buigen in een 2-3 overwinning, werd een transfer van de zestienvoudig international van het Nederlands elftal naar Amsterdam een lastig verhaal.

Antonio Conte heeft meerdere keren in Engelse media laten weten dat hij Bergwijn wil behouden, zelfs voor zijn memorabele heldenrol tegen Leicester. Een overstap naar Ajax leek alleen mogelijk indien een van beide clubs concessies zou doen, maar Tottenham hield voet bij stuk en Ajax lijkt niet van plan om verder te gaan dan 22 miljoen euro, wat nog steeds drie miljoen minder is dan de transfersom die de Premier League-club eist.

Valentijn Driessen sluit een transfer van Bergwijn echter nog niet definitief uit. Volgens de journalist van De Telegraaf vormt het salaris van de aanvaller momenteel het grootste struikelblok. “Als hij er persoonlijk qua salaris niet op achteruit wil gaan, dan wordt het een heel lastig verhaal voor Ajax”, zegt Driessen in gesprek met VI Vandaag. “Volgens mij verdient hij bijna vijf miljoen euro netto bij the Spurs. Het is natuurlijk het totale financiële plaatje wat op tafel moet komen als je hem voor vier of vijf jaar contracteert. Volgens mij betalen ze zulke salarissen bij Ajax niet.

Ook Conte hoeft zich inmideels niet meer angstvallig vast te klampen aan Bergwijn want Tottenham Hotspur heeft zich op de slotdag versterkt met Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentancur, zo meldt Fabrizio Romano. Het tweetal wordt overgenomen van Juventus, waar het niet verzekerd is van een basisplek onder Massimiliano Allegri.

Related posts