‘Shakhtar Donetsk doet bod van 15 miljoen op Neres’

David Neres staat in de serieuze belangstelling van Shakhtar Donetsk, zo meldt althans de Braziliaanse editie van Goal. De Oekraïense topclub heeft volgens het Braziliaanse medium een bod bij Ajax neergelegd van vijftien miljoen euro op de 24-jarige aanvaller van Ajax. Daarnaast zou Ajax ook een doorverkooppercentage zijn aangeboden.

Opvallend is dat Goal ook details weet te melden. Zo zou het bedrag van vijftien miljoen euro bestaan uit twee delen: een vaste en een variabele component, maar onduidelijk is hoe de verdeling precies is. De variabelen hangen in ieder geval af van bepaalde doelstellingen. De gesprekken tussen Ajax en Shakhtar zijn volgens Goal al enkele weken bezig en er zou sprake zijn van  ontwikkelingen in de onderhandelingen.

Het is bekend dat Shakhtar gecharmeerd is van Braziliaanse voetballers, die in het verleden veelvuldig naar Oekraïne werden gehaald. Momenteel staan er maar liefst dertien landgenoten van Neres onder contract bij de Oekraïense topclub. Op 1 januari 2022 gaan twee daarvan wel vertrekken, want de aflopende contracten van Dentinho en Marlos worden niet verlengd. Dat is ook de reden dat Shakhtar nieuw aanvallend bloed kan gebruiken.

Ajax probeerde afgelopen zomer al nadrukkelijk om Neres van de hand te doen. Als onderdeel van de transferpolitiek was de tijd in de ogen van Ajax rijp om de rechteraanvaller te verkopen, maar het juiste bod; naar verluidt 25 miljoen euro, kwam niet op tafel. Neres is bij Ajax naar het tweede plan verhuisd. Toch speelde hij dit seizoen 22 keer in het shirt van Ajax, waarvan 16 keer als invaller. Daarin produceerde de buitenspeler vier doelpunten en twee assists.

Related posts