‘Ajax zet zinnen op tijdelijke komst doelman Henderson’

Ajax wil in januari werk maken van de komst van Dean Henderson, zo meldt Samuel Luckhurst, journalist van The Manchester Evening News, via Twitter. Directeur Edwin van der Sar is naar verluidt behoorlijk gecharmeerd van de stand-in van David de Gea bij Manchester United. Henderson verscheen achttien maanden geleden al op de radar van Ajax, maar destijds werden er geen zaken gedaan met de 24-jarige doelman.

Henderson, in de afgelopen jaren door Manchester United onder meer uitgeleend aan Sheffield United. Hij kwam dit seizoen pas een keer in actie. Hij raakte in de voorbereiding op deze jaargang besmet met het coronavirus en ontbrak daardoor enige tijd bij de Engelse grootmacht, waardoor hij zijn beoogde basisplaats kwijtraakte. Volgens Luckhurst staat Henderson open voor een verhuurperiode van zes of achttien maanden bij een andere club. Zijn huidige contract op Old Trafford loopt door tot de zomer van 2025.

Ajax hoopt volgens Luckhurst te kunnen profiteren van de goede contacten van Van der Sar bij Manchester United, de club die de directeur als speler in totaal zes seizoenen diende. Daarnaast houdt de regerend landskampioen rekening met het vertrek van André Onana, wiens contract over een halfjaar afloopt. Stand-in Maarten Stekelenburg (38) komt vanwege een heupblessure dit seizoen niet meer in actie en Remko Pasveer (ook 38) is vanwege zijn leeftijd niet de doelman voor de toekomst bij Ajax. Trainer Erik ten Hag laat Jay Gorter voorlopig in Jong Ajax opdraven en vind hem nog niet klaar voor het grote werk.

Related posts