Ajax O18 uitgeschakeld in Youth League

Ajax O18 is er niet in geslaagd om te overwinteren in de UEFA Youth League. Op sportpark de Toekomst gingen de talenten met 2-3 ten onder tegen Sporting Portugal ondanks dat Ajax O18 als koploper begon aan de wedstrijd.

Trainers John Heitinga en Steven Pienaar wisten dat één punt voldoende was om te overwinteren en dat leek in de eerste helft ook meer dan te gebeuren. Van Axel Dongen scoorde binnen 25 minuten twee keer en de Ajacieden leken op rozen te zitten al scoorde Sporting vlak voor rust de 2-1. In de tweede helft was het wachten op de 3-1 maar ditmaal miste Van Axel Dongen twee grote kansen. De gelijkmaker van de Portugezen was dan ook zuur maar nog steeds voldoende om te overwinteren. Drie minuten voor tijd ging het echter alsnog mis doordat Sporting met een kopbal de voorsprong pakte. De Ajacieden kwamen die tegenslag niet meer te boven. Naast Sporting werden de Ajacieden in deze laatste speelronde ook ingehaald door Borussia Dortmund. De Duitsers rekenden dezelfde middag overtuigend (6-2) af met Besiktas. Het speelveld van de Toekomst bood direct na afloop een treurige aanblik. De Europese uitschakeling voor Ajax O18 had de uitwerking van een knock-out na een wedstrijd die de thuisploeg lang op punten leek te kunnen winnen.

Opstelling Ajax O18: Setford; Jermoumi, Aertssen, Gooijer, Dirksen (71. Enem); Brandes (83. Misehouy), Hlynsson, Vos; Rasmussen (83. Agougil), Dall (63. Sarfo), Van Axel Dongen.

Related posts