Ajax O18 boekt benauwde overwinning op Besiktas: 0-1

Ajax O18 heeft een benauwde maar belangrijke zege behaald in de uitwedstrijd tegen Besiktas. In Istanbul won de formatie van Dave Vos met 0-1 door een benutte strafschop van Amourricho van Axel Dongen maar eindigde het de wedstrijd met negen man.

In de eerste helft domineerde Ajax en moest de thuisploeg in de dertiende minuut al aan de noodrem trekken. Amourricho van Axel Dongen wist wel raad met de strafschop en de vroege voorsprong was een feit. In de tweede helft begon Besiktas furieus en het was Setford die met drie knappe reddingen zijn doel schoon hield. In de slotfase moest Ajax met tien man verder omdat Banel zijn tweede gele kaart ontving. Echter liep de emotie daarna nog hoger op en vielen er opnieuw rode kaarten. Ajacied Milovanovic en Besiktas-speler Bilgic konden na een flink opstootje ook vertrekken. Besiktas kwam in blessuretijd langszij, maar de scheidsrechter keurde de treffer wegens buitenspel af. Met de overwinning blijft overwinteren in de Youth League in zicht voor Ajax O18.

Opstelling Ajax O18: Setford; Gooijer, Aertssen, Milovanovic, Aning; Brandes, Misehouy (65. Dall 90+2 Oughcha), Agougil (65. Chourak) , Rasmussen (65. Sarfo), Banel, Van Axel Dongen

 

 

Related posts