Ajax veegt de vloer aan met PSV: 5-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag de voorsprong op PSV vergroot tot vier punten door de Eindhovenaren met 5-0 te verslaan. In een kolkende Arena liet de ploeg van Ten Hag geen spaan heel van PSV. Dusan Tadic tekende met de 5-0 voor zijn honderdste treffer

De Ajacieden begonnen slordig aan de wedstrijd en lieten het toe dat de bezoekers tot driemaal toe de kans kregen om de score te openen. Het was echter Remko Pasveer die dat voorkwam en na negentien minuten was het Steven Berghuis die Ajax met een hard schot op voorsprong schoot. PSV was na een halfuur dichtbij de gelijkmaker via Olivier Boscagli. Een vrije trap werd knap uit de hoek gehaald door Remko Pasveer. Haller en Berghuis hadden daarna de kans op de 2-0 maar hun inzet werd geblokt. Ook na de pauze startte PSV goed met een kans voor Mario Götze, maar de middenvelder produceerde een zwak rollertje. Met 56 minuten op de klok slingerde Tadic een kort genomen hoekschop voor het doel, die door Haller tussen twee PSV’ers in tegen de touwen werd gekopt. Schmidt greep meteen na de 2-0 in door Yorbe Vertessen in te brengen voor Bruma maar dat veranderde de situatie niet. Haller zette goed door, waarna Antony oog in oog met Joël Drommel doel trof en de 3-0 was een feit. In de 69ste minuut kwam Davy Klaassen in het veld voor Steven Berghuis. Klaassen kreeg de bal voor de voeten nadat Boscagli Haller van de bal trachtte te zetten en schoot in de verre hoek de 4-0 tegen de touwen. Daarna leek iedereen het wel te geloven maar Dusan Tadic was nog niet klaar. De aanvoerder loerde nog steeds op zijn honderdste treffer in de Eredivisie en die viel uiteindelijk ook. Tadic omspeelde de doelman van PSV en schoof de 5-0 en zijn honderdste Eredivisie-treffer binnen. Voor Ajax wacht nu volgende week zaterdag een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, waarna midweeks een bezoek aan Borussia Dortmund op het programma staat. Met de overwinning heeft Ajax inmiddels een voorsprong van vier punten op de club uit Eindhoven.

Ajax – PSV 5-0 (1-0)

’19 Berghuis 1-0
’56 Haller 2-0
’66 Antony 3-0
’76 Klaassen 4-0
’90 Tadic 5-0

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 53.585
Gele kaarten: Alvarez, Martinez (Ajax), Max, Vinicius (PSV)

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Daley Blind (/80 Nico Tagliafico), Edson Alvarez (/88 Perr Schuurs), Steven Berghuis (/69 Davy Klaassen), Ryan Gravenberch (/79 Mohammed Kudus), Antony (/80 David Neres), Sebastien Haller, Dusan Tadic

Opstelling PSV: Drommel, Mwene (/80 Teze), Ramalho, Boscagli, Max, Gotze (/80 Gutierrez), Van Ginkel (/72 Propper), Sangare, Bruma (/57 Vertessen), Zahavi, Vinicius

Heerlijk doek weer

Warming-up

Sven!

Berghuis met de 1-0

Zagen jullie die ook….

Koekoek

Haller pikt weer een doelpuntje mee

Strijder!

Klaassen met de 4-0

Beeld van de wedstrijd

Zijn honderdste treffer is een feit

Ajax – PSV 5-0

Related posts