Live Ajax – PSV: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondagmiddag de topper tegen PSV op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – PSV staat voor de 65ste keer op het programma en daarvan wist Ajax er 34 te winnen. Beide ploegen troffen elkaar voorafgaand aan het lopende seizoen om de Johan Cruijff Schaal en die wedstrijd werd door PSV met 0-4 gewonnen. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-2 en scoorden Promes en Antony de doelpunten. Ook in het bekertoernooi werden beide ploegen vorig seizoen aan elkaar gekoppeld en in Amsterdam wist Ajax door twee doelpunten van Haller met 2-1 te winnen.

Gözübüyük aangesteld als arbiter
Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Gözübüyük zal in de Johan Cruijff Arena worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van Zuilen en Balder. Vierde official is Manschot en het VAR-team bestaat uit Rob Dieperink en Sander van Roekel. Ajax – PSV begint zondag om 16:45 uur.

Ajax begint met Klaassen op de bank, PSV mist Madueke en Gakpo
Trainer Erik ten Hag zal zondag opnieuw kiezen voor Steven Berghuis en daardoor zal Davy Klaassen starten vanaf de bank. Voor de wedstrijd met Borussia Dortmund was het al de vraag voor wie Erik ten Hag zou kiezen. Hij hield vast aan Berghuis en die speelde tegen Dortmund een uitstekende wedstrijd. Daarom lijkt Ten Hag niets te veranderen. Trainer Roger Schmidt heeft andere kopzorgen want hij moet het zondagmiddag zonder Madueke en Gakpo doen. Beide spelers vielen afgelopen donderdag uit tegen Monaco en kunnen enkele weken niet in actie komen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts