Live Ajax – FC Groningen: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – FC Groningen staat voor de 57ste keer op het programma en daarvan won Ajax er 45. De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van 1973-1974: 9-0. Vorig seizoen won Ajax de thuiswedstrijd met 3-1 door doelpunten van Haller, Gravenberch en Tadic. FC Groningen vinden we momenteel terug op een veertiende plaats met vijf punten uit zes wedstrijden. Ajax is koploper en heeft zestien punten uit zes wedstrijden.

Van Boekel aangewezen als arbiter
Pol van Boekel is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Van Boekel zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Angelo Boonman en Sjoerd Nanninga. Clay Ruperti is de vierde official en de videoscheidsrechter is Siemen Mulder samen met Richard Brondijk. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint zaterdag om 18:45 uur.

Stekelenburg nog afwezig, Klaassen keert terug. 
Maarten Stekelenburg ontbreekt in de selectie want de doelman is nog altijd niet fit verklaard. Davy Klaassen heeft wel weer groen licht gekregen maar zal zeer waarschijnlijk starten vanaf de bank. ‘We zitten er lekker in, dat klopt. We zijn goed onderweg maar ik hoop niet dat dit onze best vorm is. We moeten groeien als we titels willen halen. Daar is het ons om te doen’, aldus Ten Hag. Daarnaast bestaat ook de verwachting dat Ten Hag wat spelers rust zal geven in aanloop naar de Champions League wedstrijd tegen Besiktas. Zo zal David Neres waarschijnlijk starten in plaats van Antony en komt Tagliafico erin voor Daley Blind.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch, Edson Alvarez, David Neres, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts