Live Ajax – Vitesse: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondag een thuiswedstrijd en het is Vitesse dat op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Vitesse staat voor de 35ste keer op het programma en daarin won Ajax 29 keer van de gasten uit Arnhem. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Ajax en speelde Ajax lang met tien man na een vroege rode kaart van Alvarez. Promes en Antony wisten uiteindelijk de zege veilig te stellen waar Viteese in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte kwam door Bazoer. Ajax en Vitesse troffen elkaar vorig seizoen ook in de bekerfinale en ook daarin was Ajax met 2-1 te sterk.

Makkelie aangesteld als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. In de Johan Cruijff Arena zal Makkelie worden bijgestaan door de assistent-arbiters Steegstra en De Vries. Vierde official is Van der Eijk en Manschot zal fungeren als VAR. Ajax – Vitesse begint zondag om 14;30 uur.

Ten Hag houdt vertrouwen in basisploeg
Ondanks dat Ajax vorig week tegen FC Twente een belabberde pot op het veld wist te leggen gaat Trainer Erik ten Hag geen wijzigingen aanbrengen in het elftal, zo weet het AD te melden. Nico Tagliafico keert terug van een schorsing maar zal vanaf de bank starten waardoor Daley Blind weer als linksback zal fungeren. Ook Steven Berghuis lijkt zijn plek nog niet te hebben verloren aan Antony.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind. Edson Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Sebastien Haller,  Dusan Tadic

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts