Zaakwaarnemer Tagliafico houdt hoop op transfer: ‘Markt komt pas laatste drie weken op gang’

Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van Nicolás Tagliafico, maakt er geen geheim van dat een vertrek bij Ajax een optie is. Ook aan het begin van vorig seizoen leek de Argentijn te vertrekken maar bleef uiteindelijk toch. Ajax heeft het transferbedrag laten zakken tot slechts zo’n 12 miljoen euro. Schlieper verwacht dat het venijn van de transfermarkt in de laatste weken van augustus zal zitten, zo verteld hij in gesprek met PassioneInter.  Tagliafico werd de voorbije weken in verband gebracht met meerdere clubs waaronder AS Roma en Inter. Schlieper lijkt niet bang te zijn dat het, net als aan  het begin van vorig seizoen, toch weer geen club concreet wordt. Hij geeft aan geduldig af te wachten. ‘De transfermarkt komt langzamer op gang dan verwacht, omdat clubs vaak eerst moeten verkopen. Ik denk dat de laatste drie weken van augustus veel dynamischer worden.’

Schlieper denkt dat Tagliafico  een interessante optie is als betrouwbare linksback voor de meeste buitenlandse clubs. ‘Zonder twijfel, Hij presteert erg goed bij Ajax en is opmerkelijk consistent. Dat maakt hem één van de meest betrouwbare spelers op zijn positie in Europa. Zijn overstap naar Ajax, in januari 2018, is een juist beslissing gebleken. Doordat hij in Europese competities tegenstanders van formaat tegenkomt, raakt hij daar steeds meer gewend aan. Door zijn ervaring en temperament is hij een onbetwiste basisspeler geworden.’

Related posts