Brobbey bevestigt: ‘Ajax wil mij terug kopen; geen bullshit’

Ajax wil wel degelijk Brian Brobbey terugkopen van RB Leipzig, zo verteld Brobbey in het programma Bij Andy in de Auto. ‘Ik lees het ook overal. Het is geen bullshit’, aldus Brobbey in gesprek met Van der Meijde. Brobbey weet echter ook dat het een lastig verhaal zal worden en laat bovendien ook weten de nieuwe trainer van Leipzig inmiddels gesproken te hebben. De nieuwe trainer belde me vaak en hij zei: ik heb een plan met je. Ik heb spitsen goed gemaakt, Haaland ook.’

‘ Wil Ajax het voor elkaar krijgen, moeten er echter veel financiële middelen aan te pas komen. ‘Het zou wel een groot bedrag zijn. Ajax heeft zeker geld, maar dat moet je aan Marc  overlaten. Daar kan ik niet zo veel over zeggen.’

Dat Brobbey alleen voor het geld wilde vertrekken is onzin volgens hem. ‘Het is bijna hetzelfde salaris. Ik wil spelen. Er is ook gewoon eerlijk tegen mij gezegd: je gaat volgend jaar niet veel spelen. Als je niet speelt, moet je minuten maken bij Jong Ajax maken.’

Toen Ajax in de winterstop Sébastien Haller aantrok kwam dit hard aan bij Brobbey. ‘Ik had al zo’n gevoel dat ze een spits zouden halen en het was waar. Toen ze hem haalden, dacht ik: shit, het is waar. Ze hadden beloftes naar mij gedaan dat ze geen spits zouden halen.’

Related posts