Van de Beek mist EK wegens blessure

Donny van de Beek moet het EK vanwege een liesblessure aan zich voorbij laten gaan, zo meldt de KNVB. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op voor de oud-Ajacied. Van de Beek miste vanwege zijn blessure al de oefenwedstrijden tegen Schotland en Georgië en blijkt nu dus niet op tijd hersteld van zijn blessure om mee te doen op het EK.

De middenvelder trainde maandag samen met Matthijs de Ligt (liesklachten) al apart van de groep. Van de Beek zat zondag op de tribune in Enschede bij de oefeninterland tegen Georgië (3-0). Hij viel samen met De Ligt en Cody Gakpo buiten de wedstrijdselectie van 23 spelers. Eerder viel doelman Jasper Cillessen al af als gevolg van een positieve coronatest. De Boer haalde AZ-keeper Marco Bizot als vervanger bij de groep.

De blessure voor Van de Beek is dit seizoen een nieuwe domper voor de middenvelder uit Nijkerkerveen. Sinds zijn overgang naar Manchester United, een jaar geleden, kwam hij onder manager Ole Gunnar Solskjaer nauwelijks aan spelen toe op Old Trafford.

Related posts