Ajax verslaat Wolfsberger AC: Debuut Kudus

Ajax heeft tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Wolfsberger AC met 2-0 gewonnen. Quincy Promes en Ryan Gravenberch scoorden voor Ajax. Mohammed Kudus (zie foto) maakte in de tweede helft zijn eerste minuten. De 19-jarige aanvaller uit Ghana kwam vorige maand over van FC Nordsjaelland.

Promes profiteerde al in de derde minuut van slecht uitverdedigen van de Oostenrijkse club, toch de nummer 3 van de afgelopen competitie. Hij kreeg de bal aangespeeld van Donny van de Beek en schoot raak in de verre hoek. Na rust rondde Gravenberch een fraaie combinatie met Lassina Traoré af. Trainer Erik ten Hag stuurde in de tweede helft een heel ander elftal het veld in. Alleen keeper Kjell Scherpen speelde de hele wedstrijd.

Ajax oefent zaterdag nog tegen RB Salzburg en daarna zijn in de voorbereiding nog de vier Duitse clubs Holstein, Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en Union Berlin de tegenstander. Op 13 september begint Ajax het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta.

Wolfsberger – Ajax 0-2 (0-1)
2. Quincy Promes 0-1
53. Ryan Gravenberch 0-2

Opstelling Wolfsberger:
Kofler, Scherzer, Peretz, Dieng, Liendl, Rnic, Leitgeb, Baumgartner, Taferner, Novak, Schmerböck.

Opstelling Ajax eerste helft:
Scherpen; Dest, J. Timber, Blind, Martínez; Álvarez, Van de Beek, Marin; Labyad, Promes, Tadic.

Opstelling Ajax tweede helft:
Scherpen; Mazraoui, Rensch, Schuurs, Tagliafico; Taylor, Gravenberch, Kudus; Lang, Traoré, Antony.

 

Related posts