Ajax O19 verslaat Midtjylland O19 in kwartfinale Youth League: 1-3

Ajax Onder 19 heeft vanmiddag in het Zwitserse Nyon de kwartfinale van de Youth League met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van het Deense Midtjylland. Bij rust leidde de jongelingen van coach John Heitinga met 1-0 door een doelpunt van Christian Rasmussen. Na rust verdubbelde Sontje Hansen de score. Het werd nog even spannend toen Daan Reiziger de bal in eigen doel werkte maar enkele minten later was de marge weer twee door een treffer van Joël Ideho. 

Ajax miste 4 talenten in de selectie: Naci Ünüvar, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Devyne Rensch. Dit viertal is zaterdag met Ajax 1 mee afgereisd naar het trainingskamp in Oostenrijk. FC Midtjylland wist lang de linies gesloten te houden waardoor Ajax er moeilijk doorheen kwam. Veel kansen werden er daardoor niet gecreëerd. Met nog zo’n 7 minuten op de klok in de eerste helft schoot Christian Rasmussen tegen z’n landgenoten schitterend raak. Van een meter of 20 vond hij de linkerbovenhoek. Keeper Thorsen was totaal kansloos: 0-1.

Net als voor de thee was het spelbeeld de tweede helft hetzelfde: Ajax kreeg veelvuldig de bal tegen het compacte FC Midtjylland. Toch viel de 0-2: Sontje Hansen werd zo’n 25 meter van de goal aangespeeld, zag dat hij voldoende vrijheid had om uit te halen en schoot prachtig raak. Ar’Jany Martha had Ajax O19 vervolgens nog voor het uur spelen helemaal in veilige haven kunnen schieten. Zijn poging van dichtbij vond de voeten van Thorsen.

Toch werd het nog spannend: Na een terugspeelbal op Reiziger liet de goalie de bal onder z’n voeten glippen. Met een uiterste krachtsinspanning wilde de doorrollende bal uit de doelmond halen, maar kwam hij te laat. Daarmee werden de Denen plots weer in het zadel geholpen: 1-2. Slechts enkele minuten later zette Ajax alweer het verschil op 2. Opnieuw op een prachtige manier. Invaller Joel Ideho zag doelman Thorsen te ver voor z’n goals staan en besloot de bal van 25 meter te stiften. De Deense goalie kon er nog net z’n vingertoppen tegenaan zetten, maar meer ook niet: 1-3.  Ajax O19 treft in de halve finale Dinamo Zagreb of Benfica O19.

Midtjylland O19 – Ajax O19 1-3 (0-1)
38. Christian Rasmussen 0-1
52. Sontje Hansen 0-2
74. Daan Reiziger 1-2 (eigen doelpunt)
77. Joël Ideho 1-3

Opstelling Midtjylland O19:
Thorsen; Andersen, Nwadike, Anker, Dyhr; Madsen, Jensen, Martis; Lind, Hansen, Simsir.

Opstelling Ajax O19:
Reiziger; Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Warmerdam (82.Pinas), Q. Timber, Regeer (67.Hlynsson); Martha (74.Ideho), Rasmussen, Hansen

Related posts