Alle Eredivisieclubs akkoord met ECV-voorstel over tv-gelden

De achttien clubs uit de eredivisie hebben een akkoord bereikt over wat er met het huidige, afgebroken seizoen moet gebeuren voor de tv-gelden. Ze besloten tijdens een vergadering in het Kasteel van Sparta unaniem akkoord te gaan met een voorstel van de directie van de Eredivisie CV om het huidige seizoen voor de volle honderd procent mee te laten tellen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

PEC Zwolle en Willem II zijn de grote winnaars. Die gaan er respectievelijk 198.750 en 159.000 euro op vooruit. Ook FC Emmen, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam zullen volgend jaar meer inkomsten uit de tv-gelden kunnen verwelkomen; een kleine 40.000 euro. FC Twente en RKC Waalwijk zijn de grote verliezers en leveren ten opzichte van het afgelopen seizoen 357.750 en 119.250 euro in.

De ranglijst voor de verdeling van de tv-gelden wordt gevormd op basis van de tien laatste Eredivisie-eindstanden. Hierdoor zal PSV tien jaar lang de gevolgen van de huidige vierde plek op de ranglijst voelen.

Related posts