OGC Nice gaat Dolberg maandag presenteren: Transfer levert 20 miljoen op

Kasper Dolberg vertrekt definitief bij Ajax en zal aanstaande maandag worden gepresenteerd bij OGC Nice. Dolberg was de afgelopen wedstrijden van Ajax al niet van de partij door een naderende transfer. De aanvaller speelt onder trainer Erik ten Hag een bijrol en wil meer speelminuten maken.

Met de transfer is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid. De transfer leek de laatste dagen afhankelijk van de overname van de Franse club maar nadat miljardair Jim Ratcliffe van het Britse bedrijf Ineos de club voor honderd miljoen heeft overgenomen kan het investeren beginnen. Nice-Matin schrijft dat Dolberg waarschijnlijk maandag wordt voorgesteld aan pers en publiek en twee dagen later ook al in de wedstrijdselectie zit voor het duel met Olympique Marseille. Ook TSG Hoffenheim had belangstelling voor Dolberg maar de club van trainer Alfred Schreuder zag alleen heil in een verhuurperiode en dat zag Dolberg zelf niet zitten. Dolberg, die in 2015 overkwam van het Deense Silkeborg IF, had bij Ajax nog een contract tot medio 2022.

Related posts

18 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Prima deal! Ik hoop dat Dolberg zijn voetballoopbaan nog een leuk vervolg kan geven. Hij zal Frans moeten leren spreken en hij zal daar ook een concurrent voor de spitspositie hebben.
  Anders maar terug naar Kopenhagen..

  1. De Ajacied

   Toch vind ik het jammer dat hij gaat,
   Mentaal heeft Dolberg een probleem in mijn ogen,
   voetballen kent hij echt wel!!
   Leuk bedrag ruim 20 miljoen
   Gun hem het allerbeste daar in Nice
   ❌❌❌

  2. Wenen 1995

   Zeker prima deal en complimenten aan Marc! Qua lichaamshouding en grimas past hij iig prima daar….

  3. BobbyHaarms

   Zoals Kasper de laatste maanden bezig was zeg je idd ‘Prima deal’ Maar toch blijft het eeuwig zonde omdat we allemaal weten hoe verschrikkelijk goed hij is/was. Behoudt hij deze matige vorm dan is het een prima deal, laat Dolberg zijn ware klasse weer zien is 20 miljoen een schijntje.

 2. a.p.

  Dolberg bedankt voor je Ajax-jaren, vooral de eerste jaren hebben we van je genoten. Jammer dat het na je blessure niet meer lekker ging. Het ga je goed en veel succes!

 3. Ralph

  Dolberg was een matige spits, met een opleving onder Peter Bosz. Ajax heeft een spits nodig die speelt als Huntelaar, maar dan 10 jaar jonger.

 4. AJAXForever61

  Dit is het beste voor Kasper, hij heeft grote waarde voor de club gehad en helaas zijn potentie niet kunnen waarmaken, het ga je goed kerel!, zal je stift tegen Lyon nooit vergeten!

 5. Indojood

  Jammer dat er niet is uitgekomen. Dat ene jaar onder Bosz wel van hem genoten met als hoogtepunt die legendarische goal in en tegen Lyon. Ik hoop echt dat ie bij Nice weer tot bloei komt.

 6. 3knikkers

  Ik blijf het zonde vinden. Grote kans dat hij het helemaal gaat maken daar.. is em gegund

  1. JohnDoe77

   Is hem zeker gegund, maar grote kans? De laatste tijd raakte hij geen knikker, laat staan drie!!

Comments are closed.